Η ΝΑΞΟΣ
Η ΝΑΞΟΣ

Η ΝΑΞΟΣ

Τα πάντα είναι μεγάλα - μνημειώδη - σε σχέση βέβαια με τα υπόλοιπα νησιά των Κυκλάδων. Το τοπίο του νησιού έχει πολλές εναλλαγές.  

Η ακτογραμμή της είναι σχεδόν ευθύγραμμη και δεν σχηματίζει μεγάλα φυσικά λιμάνια, γεγονός που επηρέασε τις ασχολίες των κατοίκων από τα αρχαία χρόνια.

Στο νησί από άκρη σε άκρη υπάρχουν πανέμορφες και πεντακάθαρες ακτές οι οποίες συνοδεύονται από μικρούς μοναχικούς ορμίσκους.

kastraki2

Στην ιστορία της, οι μύθοι με την πραγματικότητα πλέκονται αδιάκοπα σε μυστήριο κι έξαρση της φαντασίας.  Διόνυσος, Σεμέλη, Θησέας, Αριάδνη, νύμφες, Νηρηίδες, τύραννοι, κατακτητές, πειρατές, άρχοντες, αγρότες είναι ήρωες, των οποίων τα ίχνη είναι διάσπαρτα σε όλο το χωροχρόνο τούτου του βράχου, που υψώνεται επιβλητικός, ανάμεσα σ’ άλλους πολλούς, στη μέση της θάλασσας του Αιγαίου.

Η μυθολογία κατέχει μια πολύ σημαντική θέση στον ιστό της ιστορίας και του πολιτισμού της Νάξου.      Με ανεξίτηλα χρώματα είναι υφασμένες στη μνήμη και το χρόνο οι φιγούρες του Διόνυσου, του Δία, του Απόλλωνα, της Αριάδνης, της Δήμητρας, οι οποίες έλκουν στο διηνεκές τα βλέμματα της φαντασίας και του ενδιαφέροντός μας

kastraki2

Πέντε + ένας λόγοι να επισκεφθώ την Νάξο

01Επειδή έχει πεντακάθαρες, μεγάλες και σχετικά ήσυχες παραλίες με υπέροχη αμμουδιά.

02Επειδή η «Πορτάρα» μας καλωσορίζει μόλις πλησιάσουμε στο λιμάνι.

03Επειδή η ατμόσφαιρα και η ζωή στα γραφικά χωριά και κεφαλοχώρια της ενδοχώρας μας πάνε πίσω στο χρόνο.

04Επειδή ο τόπος αυτός έχει συνεχή ιστορία που χάνεται στα βάθη, όχι των αιώνων, αλλά των πολλών χιλιετιών.

05Επειδή έχει καλές υποδομές που προσφέρουν ανέσεις και ευκολίες στον επισκέπτη.

06Επειδή στις πολυάριθμες παραθαλάσσιες γραφικές ταβέρνες, αλλά και σ' αυτές του εσωτερικού του νησιού, μπορείτε να γευτείτε τα εκλεκτά πιάτα της τοπικής κουζίνας που όλα τους τα συστατικά τα βγάζει ο ευλογημένος αυτός τόπος.


Facebook Twitter Google+ Pinterest